Britev iz damaščanskega jekla, z ročajem iz pravega roga & usnjeni etui


Blagovna znamka: Cold Steel
Šifra: 006105
Razpoložljivost: Na zalogi

Cena:

139.00€
Brez DDV: 139.00€
   0 ocen  |  Napišite mnenje


Britev iz damaščanskega jekla, z ročajem iz pravega roga & usnjeni etui

Ročno izdelana britev z zložljivim rezilom, kovana iz damaščanskega jekla (144 plasti) in z ročajem iz pravega roga (staghorn).

V kompletu z britvijo je tudi usnjeni etui.

Z izrazom varjeno jeklo (vzorčasto jeklo) označujemo sestavljeno jeklo, kovano iz dveh ali več različnih vrst jekla. Ime je dobilo po svojem rojstnem kraju, sirskem mestu Damask, nekdanji trdnjavi vzorčaste proizvodnje jekla.

Pri damaščanskem jeklu se trdo ogljikovo jeklo in mehkejše jeklo z nizkim ogljikom večkrat kujeta in zložita. Visokoogljično jeklo zagotavlja večjo trdnost, boljšo temperamentnost in daljše ohranjanje ostrine, medtem ko mehkejše jeklo daje večjo prožnost rezila in natezno trdnost. Ta postopek, ki je nastal v času, ko so bile lastnosti jekla pogosto nizke in neskladne, omogoča združevanje pozitivnih lastnosti različnih vrst jekla.

Poleg tega različni vzorci, ki jih ustvarja različna vsebnost ogljika v izmeničnih plasteh, ustvarijo presenetljivo lepe torzijske motive, imenovane tudi damaščanski vzorec ali vzorec vrtnice Damask. Nedvomno ti nenavadni vzorci deloma razlagajo, zakaj so tem jeklom bile pripisane magične lastnosti v srednjem veku.


Podrobnosti:


- Skupna dolžina britve: ca. 23 cm

- dolžina rezila: ca. 8 cm

- Material rezila: damaščansko jeklo, 144 plasti

- Material ročaja: pravi rog (staghorn)


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Podobni izdelki